Waarom heb je een woonbootverzekering nodig?

Een woonbootverzekering is een verzekering die specifiek is bedoeld voor mensen die op een woonboot wonen. Deze verzekering is er om je te beschermen tegen financiële risico’s die samenhangen met het wonen in een woonboot. Zo kan een woonbootverzekering je beschermen tegen schade aan je woonboot door bijvoorbeeld  een brand of een waterschade. Maar een woonbootverzekering kan ook verhaalsrechten bieden voor schade die je hebt veroorzaakt aan een andere woonboot of aan de ligplaats waar je ligt.

Het is belangrijk om een woonbootverzekering af te sluiten, omdat het wonen op een woonboot altijd bepaalde risico’s met zich meebrengt.

Welke woonbootverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten woonbootverzekeringen beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften. Zo kan je kiezen voor een verzekering die alleen dekking biedt voor schade aan je woonboot of een verzekering die ook dekking biedt voor aansprakelijkheid. Als je bijvoorbeeld een gaslek veroorzaakt in je woonboot en je daardoor schade aan de haven veroorzaakt, dan kan een aansprakelijkheidsverzekering ervoor zorgen dat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

Wil je goed geadviseerd worden bij het afsluiten van een woonbootverzekering? Onze aangesloten adviseurs kunnen je niet alleen helpen bij het regelen van de financiering, maar zijn ook gespecialiseerd in het goed verzekeren van een woonboot. Zij kennen de risico’s en dekkingen per verzekeraar. 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonboot verzekering?

Voordat je een woonbootverzekering afsluit, is het aan te raden om goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen die de verzekering biedt. Lees ook goed “de kleine lettertjes”, want deze kunnen extra afwijkende voorwaarden bevatten waarbij het zinken van de woonboot niet verzekerd is. Dit is wel verplicht bij Orange Credit.

Dekking

Let goed op welke dekking de verzekering biedt. Het is raar maar waar, sommige verzekeringen dekken het zinken van de woonboot niet. Lees goed de kleine lettertjes!

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van de verzekering goed door. Zoek bijvoorbeeld naar bepalingen over wat wel en niet gedekt is, of er een eigen risico geldt en wat de verzekeringsvoorwaarden zijn.

Kosten

Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars om te kijken welke verzekering het goedkoopst is. Let ook op eventuele bijkomende kosten, zoals kosten voor het afsluiten of wijzigen van de verzekeringen.

Service

Kijk of de verzekeraar goede service biedt, bijvoorbeeld door middel van een telefonisch bereikbare helpdesk of goede schadeafhandeling.

Aanvullende verzekering

Overweeg of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten, zoals een inboedelverzekering.

Kom met ons in contact

Heb je nog meer vragen over verzekeringen van woonboten of over een ander onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Wij zijn er om je te zorgen dat je zorgeloos kunt wonen op je woonboot.